HTML

"Gondolatok" ha nem is a könyvtárban...

Mikor miről...

Friss topikok

Linkblog

Határtúra...

2009.10.02. 19:03 ttt59

 

…reggel jó időt  jeleztek...bíztam benne, hogy  már mára is „áll” a jóslat…hát állt, szerencsénkre…
 
„…a községi határ, esetleg egyes birtokok határának megállapítása céljából, hatósági közegek és szakértő tanuk jelenlétében eszközölt megszemlélése a határvonalaknak, mely alkalommal megrongált határjelek egyúttal helyreállíttatnak. Birtokok átadásánál és vitás kérdések esetén nyer alkalmazást. Némely vidéken évenként bejárják a község határát, esetleges határcsorbítások helyreigazítása céljából.” (lexikon)
 
„…A határjárás alkalmával a legényeket félig földbe ásták vagy képletesen megvesszőzték, megcsapták, hogy halálukig emlékezzenek a határ nevezetes pontjára….”(http://mek.oszk.hu/02100/02115/html/2-1125.html)
 
 
 
 
 
… videón a kiskunhalasi Halas Táncegyüttes Huszár határjárása…nos, ma mi is határt jártunk…ha nem is huszárosan, de szívvel-lélekkel…a „szemlén” túl még célunk volt az ősz jeleinek megfigyelése valamnint a jövő heti csuhé(j)baba készítéshez alapanyagot szedni…meg is mosolyogtuk kolléganőmmel, hogy annak rendje-módja szerint a gyerkőcök kellő „alázattal tűrték”, ahogy az ötvenentúliak hajlonganak, míg az inneniek tartják a tasakot:)….na, jó….persze hogy kivették ők is részüket a gyűjtésből…nagyon élveztük egytől-egyig…de most azért fontolgatom, hogy a cca. 2 km-es délelőtti gyaloglás az esti futást akár „ki is válthatja”… és ezzel még nincs vége a szabadtéri programoknak, hiszen a 7végén még vár az őszi bicajtúra, mely a már hajnali 7-kor:) induló pecásokat hívatott utolérni…aztán a jól végzett „munka” fődíja az ebédre üstben főtt paprikás krumpli kolbásszal a Telekhalmi- csatorna parton….
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktualisanmas-mas.blog.hu/api/trackback/id/tr721423521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása